👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

RegexBuddy - zajímavý nástroj pro regulární výrazy

Regulární výrazy se vyznačují především tím, že na první pokus jsou málokdy napsány správně :) Na Intervalu dokonce jeden čas vycházel seriál věnující se různým nástrojům pro zjednodušení práce s regulárními výrazy. Jeden velmi dobrý nástroj však chyběl: RegexBuddy.

Nebyl uveden pravděpodobně proto, že se jedná o komerční řešení (s cenou kolem 30 euro, což je dost), na druhou stranu se jedná o opravdu dobře udělaný program. Výhodou je možnost budovat regulární výraz „slovně“ pomocí angličtiny, takže není potřeba si přesně pamatovat striktní syntaxi. Podobně, i když ne tak promakaně, mají budování regulárních výrazů udělané i dva další zajímavé prográmky: FindIt, ve verzi 2 už bohužel také za peníze, a Agent Ransack, hledací utilita pro Windows, která budování regulární výrazů obsahuje jen tak mimochodem.

RegexBuddy obsahuje řadu dalších zajímavých věcí, ze kterých mě zaujala třeba vestavěná knihovna často používaných výrazů nebo podpora mnoha programovacích jazyků. Pokud se vám nechce stahovat pouze sedmidenní trial verzi, koukněte na stránku s ukázovými videi.

Takže pokud máte peněz nazbyt…

Zařazeno do kategorií |
Dero (St, 2006-03-01 13:11):

Díky za představení programů. Osobně už dlouho používám na Intervalu představený The Regex Coach – také si nemohu stěžovat. Každopádně vyzkouším.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.