👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Že by jEdit nebyl dokonalý?

Narazil jsem na vážný problém jEditu, který je mi jinak celkem sympatický, protože má tři základní vlastnosti, které na editorech nejvíc oceňuji: správně zalamuje řádky, umí Unicode a je rozšiřitelný.

Při pokusech s jazykem C# jsem však narazil na problém, jak zdroják přímo z jEditu zkompilovat a spustit. Stále si myslím, že to asi nějak půjde, ale trivko to rozhodně nebude. Základem asi bude Console plugin, který zpřístupňuje systémový shell. No tak v čem je tedy problém? V tom, že .NET Framework SDK používá speciálně inicializovaný příkazový řádek, na kterém je nejdříve spuštěna dávka sdkvars.bat. Ta aktualizuje některé systémové cesty, pravděpodobně však pouze na jednu relaci. V tom je kámen úrazu pro jEdit, jehož Console plugin zjevně funguje nestavově, tj. po zadání jednoho příkazu jakoby interně otevře command promt, vykoná zadaný příkaz a shell opět zavře. Při příštím příkazu opět otevře nový shell atd. Vykonání dávky sdkvars.bat tedy bohužel nepomáhá, protože následující „csc…“ je provedeno novým shellem.

Zatím se mi zdá, že problém nevyřeší ani commando (speciální XML soubor transformovaný na GUI dialog, který je jakýmsi frontendem kompilátoru, případně jiným SDK nástrojům). Zatím jsem s tím moc neexperimentoval, takže si nemůžu být úplně jistý, ale podle dokumentace se mi zdá, že to problém nevyřeší (také spuštění více příkazů v rámci jednoho commanda je vykonáváno po jednotlivých příkazech jednotlivými shelly). Mimochodem je docela zajímavé, že commando pro C# vůbec neexistuje (ani v distribuci, ani nikde na webu).

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.