👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Pár poznámek k PDC keynote

Právě skončila keynote na konferenci PDC, kde Microsoft tradičně představuje nové produkty a dává nahlédnout do své vlastní kuchyně. Dnes byla uvedena nová platforma Windows Azure, o které si pár postřehů napíšu sem, protože do Twitteru by se to už nevešlo :)

  • Předně co to vůbec je Windows Azure. Ačkoliv použili frázi „today we are releasing (the preview version of) Windows Azure“, je to zhruba takový release, jako když Google vydá nový GMail nebo Amazon novou službu. Azure je software běžící na serverech Microsoftu a nikde se stáhnout nedá ani dát nebude.
  • Přes celkovou nudnost dvouhodinové keynote se jedná o velmi slibnou platformu a určitě krok správným směrem. Microsoft bude jediným dodavatelem, který vám nabídne jak produkty pro in-house serverovny, tak službu ve stylu Amazon Web Services. Vyberte si, který model vám vyhovuje.
  • Předchozí bod mluvil o deployment možnostech, důležité ale je, že MS pro obě ostře rozdílné možnosti dodá jednu sadu vývojových technologií. To je zase něco, co ve světě IT nemá konkurenci.
  • Pokud se Azure prosadí, může Microsoft skoro zapomenout na nějaký Google. Připadá mi, že v cloud computingu mohou být výhledově daleko zajímavější peníze než v nějakém zobrazování reklam – a Microsoft podle mého správně investoval raději do jiného způsobu konkurence než do snahy nějak dramaticky zvýšit podíl na poli vyhledávání (i když i tam se samozřejmě tak nějak snaží, ale víte sami, jak mu to jde).

No a teď už se jen v blogosféře můžeme těšit na mnoho kvalitnějších a zasvěcenějších komentářů, než je tento :)

Zařazeno do kategorií | |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.