👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Batoh na notebook

Včera jsem se zachoval impulzivně a bez nějakého většího průzkumu trhu jsem si koupil batoh Trust. V Tescu, za 800 Kč, to se vyplatí, ne? Bohužel ne vždy..

Nerad nakupuju podobným způsobem. Téměř vždy se totiž ukáže, že věc mohla být za dané peníze kvalitnější nebo naopak – že mohla být věc stejně kvalitní koupena za nižší cenu. Proto před koupí téměř čehokoliv trávím hodiny na netu, porovnávám parametry, uživatelské zkušenosti apod.

V Tescu mi však řekli, že batoh můžu kdykoliv bez problémů přijít vrátit zpátky. Dokonce zdůrazňovali, že kdykoliv, ne jako v Carrefouru jen prvních 8 dní. No když nabízejí tohle, tak jsem baťoh okamžitě koupil a kdyby z nějakého důvodu nevyhovoval, vrátil bych ho.

Dnešek jsem věnoval průzkumu notebookových baťohů ex post. Kupodivu se ukázalo, že v současnosti má tento baťoh jednoznačně nejlešpí poměr cena/výkon. Podobně vybavené baťohy stávají kolem 2000 Kč nebo i víc, takže o ceně nemůže být sporu. Kupodivu i kvalita vypadá na první pohled celkem solidně. Vadí mi pouze nekryté zipy, takže to rozhodně není baťoh do deště. Co se kvality týče, našlo by se i pár dalších výtek, ale s tím se musí u „levného zboží“ počítat. Konkrétně mám na mysli jen průměrně polstrovaná záda, absenci prsního pásku a bederák jen jako pásek (bez komfortních vycpávek). S batohem však nehodlám dělat celodenní tůry, takže mi to příliš nevadí.

Co se mi líbí, je kapsa na notebook. Nesahá totiž až ke dnu, takže i když baťoh člověk odloží na zem, třeba i trochu razantněji, notebook se země vůbec nedotkne. Současně je však kapsa tím, co odradí mnoho případných zájemců: je totiž poměrně malá. Trust oficiální maximální rozměry notebooku neuvádí a píše pouze "up to 15' ", ale těch 15 palců je opravdu maximem a najdou se i 15' notebooky, které se už nevejdou. Můj noťas s rozměry 334×276×32 je právě na hranici – o trošku širší nebo hlubší už by se nevešel.

Co se nošení týče, baťoh jsem zkusil kromě počítače naplnit ještě velkými A4+ deskami, Mikrem od Soukupové a Ekonomií od Holmana (jedná se úctyhodné bichle) a musím říct, že se to nosilo příjemně. Mohlo by to být i lepší, ale jak jsem již psal, na přenos po Praze nebo Pardubicích je to úplně v pořádku.

Takže: už žádná bolavá ramena. Jsem totiž baťůžkář.

Zařazeno do kategorií

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.